Raad van Toezicht

Toezicht houden door steunen en sparren

“In die 5 jaar dat ik toezichthouder ben van, heb ik ondervonden dat Ons Tweede Thuis continu in ontwikkeling en tegelijkertijd ook in control is. Dit zie je in alles wat Ons Tweede Thuis doet en dat geeft rust in de organisatie. Een mooi voorbeeld is natuurlijk de huidige coronacrisis. Ons Tweede Thuis reageert hierop adequaat en stemt af met alle belanghouders: medewerkers, familie en cliënten zelf. Dat zorgt voor betrokkenheid en een goede sfeer. Deze sfeer merken we ook aan de gesprekstafel met de bestuurder. De Raad van Toezicht wordt goed en tijdig geïnformeerd en de gesprekken gaan ook ergens over. Uiteraard kennen we als kritische vriend ook onze zorgpunten op onderwerpen als personeelstekort of het ‘nieuwe’ ondernemerschap in Amsterdam. Zo wil de Raad van Toezicht toezicht houden in combinatie met steunen en sparren. 

Raad van Toezicht experimenteert met jaarthema  

De Raad van Toezicht is ook in ontwikkeling. Aangespoord door de zelforganisatie heeft de Raad van Toezicht zich de afgelopen twee jaar bekwaamd in een nieuwe benadering van toezicht houden. Zij komt langszij met werkbezoeken en hoort regelmatig belanghouders.  Door middel van een jaarthema wil de Raad van Toezicht meer focus aanbrengen bij haar bezoeken en gesprekken. Zo wil de Raad van Toezicht met haar inzichten Ons Tweede Thuis nog meer van dienst zijn.  Het is nog een experiment.  Als eerste jaarthema kiezen we voor ‘bevlogenheid’. Tijdens de heidag van de RvT diepen we deze nieuwe aanpak en dit thema verder uit.” (Bron: Piet Overduin)   

Een andere ontwikkeling is de recente toetreding van twee nieuwe toezichthouders: Heleen Griffioen en Nancy van Thiel.  Met hun expertise en frisse kijk zullen zij ongetwijfeld bijdragen aan nieuwe inzichten binnen de Raad van Toezicht.

Klik hier voor meer info over de leden.