Femke doet mee bij AKU

Verhalen

Femke doet mee bij AKU

Deel dit artikel

Femke straalt op de kleine racerunner. Op die racerunner kan zij sneller en verder lopen en dat is een fantastische ervaring voor haar. Haar vader Arjan duwde haar eerst in een racebuggy maar nu kan zij zelf echt meedoen. Meedoen met de training bij de Loopgroep bij Atletiek Vereniging Uithoorn. Meedoen met echte evenementen, zoals met de Zilveren Turfloop van begin november. Natuurlijk met de nodige pauzes want er is onderweg heel wat te zien. En onder applaus van omstanders. Een hele beleving voor haar.

Mario en Bram doen al jaren mee met de Zilveren Turfloop en allerlei andere evenementen. Oude rotten in het vak. Bram herinnert zich dat Ons Tweede Thuis zo’n twintig jaar geleden voor het eerst mee deed met een bedrijfsteam. Bram en Mario trainen mee met de reguliere groep van AKU: “Niemand is hier beter dan de ander. Iedereen is goed op zijn eigen manier. Er is waardering en respect voor elkaar. Het was in het begin best spannend om bij een reguliere club te gaan lopen maar we werden hier goed opgenomen.”

“We staan hier midden in de maatschappij.”

Voor Fiona is de Loopgroep van Ons Tweede Thuis bij de AKU juist erg prettig. Zij vindt weinig aansluiting bij reguliere clubs maar traint sinds een paar maanden hier volop mee, samen met haar vader Wiebe. Fiona: “Het is gaaf om hier iedere week te lopen.” Wiebe: “Mensen kunnen hier zichzelf zijn. Door de Loopgroep kunnen zij echt meedoen met evenementen, samen met alle andere deelnemers.” Ook Rover is blij dat hij in zijn eigen tempo kan rennen. In het begin 200 meter en nu een hele baan. Daar is hij terecht trots op.

Trainer René van AKU werkt graag met de loopgroep: “Het geeft mij veel energie. Ze staan er toch maar weer elke week. Ik zie de lol, zie dat zij beter worden. Die oranje vlek bij evenementen is erg mooi: de mensen van Ons Tweede Thuis in de oranje t-shirts.” Tine, begeleider en hier samen met haar dochter als vrijwilliger: “Dat oranje shirt dat iedereen bij de evenementen aan heeft, dat staat toch heel mooi symbool voor de gelijkwaardigheid!”