Gewoon Schoon!

Verhalen

Gewoon Schoon!

Deel dit artikel

Hoe schoon? Nou gewoon schoon! Je kan er veel woorden aan verspillen maar uiteindelijk gaat het toch echt daarom. Dat een kantoor, woonlocatie of bibliotheek gewoon schoon is. De gloednieuwe dienst van Ons Tweede Thuis biedt mensen met een beperking een opleiding en een baan als schoonmaker.

Mensen die bij GewoonSchoon! werken, hebben een echte baan. Ze moeten echt goed schoonmaken want dat gebeurt op belangrijke plekken. De bibliotheek in Aalsmeer bijvoorbeeld en een woon- en dagcentrum voor kwetsbare ouderen. De schoonmakers krijgen onderwijs en training on the job. Ze werken zo zelfstandig mogelijk, maar staan er nooit alleen voor. Begeleiding is aanwezig of telefonisch bereikbaar. Tom werkt al sinds de oprichting bij GewoonSchoon! : “Het is echt leuk werk, dat komt ook doordat we op meerdere plekken werken. Zo wordt het nooit saai.

En ja, het is een betaalde baan hè, dat voelt toch anders dan dagbesteding.

Als mijn zwager bijvoorbeeld over zijn werk begint, dan heb ik nu ook een verhaal.” Mirjam werkte eerst in een verzorgingshuis, maar moest een stapje terug doen omdat de werkdruk te hoog werd. Mirjam: “Ik had daar 17 jaar gewerkt, dus ik vond het niet makkelijk om weg te gaan. Nu ik bij GewoonSchoon! aan de slag ben, merk ik dat het een goede beslissing is geweest. Ze begrijpen mijn tempo en passen het werk daar op aan.”
Begeleiders Maaike en Eugene zijn de drijvende krachten achter het schoonmaakbedrijf: “We wilden iets speciaals neerzetten. Een plek voor mensen met een beperking waar ze hun mogelijkheden kunnen verkennen en die inzetten in een baan die maatschappelijke waardering heeft. Daarnaast moest het ook een duurzaam bedrijf worden. We werken met biologische schoonmaakmiddelen. Ondertussen krijgen we steeds meer opdrachten en we zijn dan ook druk op zoek naar nieuwe medewerkers.”

Wil je daar meer over weten? Ga dan naar onstweedethuis.nl/gewoonschoon