Corona

Corona

Ook in het jaar 2021 hadden we nog veel te maken met de corona-crisis. De organisatie was drukdoende met landelijk beleid vertalen naar Ons Tweede Thuis, vaccinaties, zelf doen van PCR-testanalyses, veel aandacht voor hygiene en preventie, etc. Vervolgens kwam er in september 2021 nog een golf aan corona-besmettingen over Ons Tweede Thuis heen onder zowel medewerkers als cliënten. Die golf had ons flink in de greep. Vanaf november 2021 draaide de corona-crisisorganisatie weer op volle toeren. Het lukte teams net het hoofd boven water te houden om de zorg en dienstverlenging door te laten gaan. Het was wel fijn dat we zelf de PCR-testen konden uitlezen. Zo was er snel uitslag van de testen en konden medewerkers met een negatieve test toch komen werken en cliënten konden na een negatieve testuitslag sneller uit isolatie. We hebben fijn samengewerkt met de GGD Amsterdam, ook hielp het om deel te nemen aan vaccinatie overleggen georganiseerd door de VGN. Zo konden we onderling elkaar informeren en verder helpen. Zo hebben wij andere zorgorganisaties gedeeld hoe wij onze eigen teststraat hadden ingericht en hoe wij samenwerkten met het Streeklab Haarlem.

‘Superhands’ boden ook uitkomst om de rooster rond te krijgen in de piek van de corona-crisis. Lees het verhaal van Jacqueline. Dit is tevens een mooi voorbeeld van werkplezier.

En pragmatisch en handelingsgericht zijn we ook bij Ons Tweede Thuis. Bekijk nog eens de filmpjes hieronder. Wat een operatie en wat een daadkracht!

 

Meer corona verhalen:

Woorden helpen bij verwerken

Ook bij Corona

Acht deelnemers; mensen met NAH, vrijwilligers en medewerkers maakten teksten in de workshop ‘coronaverhalen’.

Lees hier het hele verhaal. 

Wat een daadkracht rondom corona vaccinatie. Leuk om weer eens terug te kijken:

 

Ga terug naar thema pagina 2021